Нинова и БСП стават токсични за европейските избиратели в България

Нинова очевидно нагълта много вода и изглежда обречена на лидерския си пост. Липсват и много качества, но най-важното е инстинктът кога и какво да прави.

[ad id=“263680″]

..

В резултат губи инициатива, пропуска важни моменти, избира глупави битки, поставя слаби акценти и не прави съюзи извън парламента. Какво очаква с искането си за референдум и особено с подобен въпрос: „Подкрепяте ли Народното събрание на Република България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?“. Какво означава, че иска гражданите на референдум да кажат, дали Народното събрание да реализира правомощията си? Да дадат изрична делегация на избраните от тях депутати – че за какво са ги избирали изобщо? Въпросът за ратификациите на договори по принцип е в изключителната компетенция на Народното събрание и няма как да мине през референдум на този етап.

[ad id=“225664″]

..

Очевидно  играят сляпа негативна игра,

да търсят начин да забавят процеса, за да може Нинова лично да нанесе поражение на Борисов, знаейки, че ратификацията е личен негов ангажимент.
Накрая действително, ако изобщо се стигне до референдум истинският въпрос ще трябва да бъде : „Подкрепяте ли насилието срещу жените“? И какво очакват, как да излязат БСП печеливши от ситуацита?
БСП сама не може да реализира нищо, дори с ДПС не могат, защото ДПС е купено през Пеевски. За Доган приоритет е бизнес направлението и договорките през Пеевски с Борисов.
БСП не може да си сложи ново лице, защото прозират стари муцуни и стари зависимости. Да не говорим, че с евроазийските си уклони тази партия направо става

токсична за европейските избиратели

в България, дори вляво. Тоест от ляво Борисов не може да бъде свален.

[ad id=“225664″]

..
Не виждам как Нинова ще оцелее, дори до края на годината. Пикът на влиянието и иновативността и мина. Основният и успех Радев се самомаргинализира. Вместо алтернатива, започна да се договаря за своята порция и Борисов го изтика извън ринга. Сега мрънка, че не го информират за посещения на държавни глави.
Никой президент, дори обигран, а Радев не е такъв, няма устойчив дългосрочен ресурс за пряка конфронтация с правителството, извън случаите на кризи. А той нито предизвиква, нито усилва потенциални кризи за правителството. Нали е бил дълги години под пагон, от такъв човек борец срещу Системата няма как дасе получи. С първия си служебен кабинет направо си

заби автогол,

[ad id=“218548″]

..

като тръгна да решава на своя глава въпроси извън неговата компетентност без да се договори. Накърни силни и атлантическата си претенция. Сега играе негативно, на принципа на Вуте, не е важно дали той ще спечели, важното е другият да загуби. Дори и когато има възможност да консолидира обществен вот по толкова много грешки и дефицити на правителство, предпочита да играе „партийно“, с БСП.
Накрая ще установи, че Кремъл играе с много коне и в никакъв случай не е ексклузивен представител.
Така капиталът на „успеха“ на Радев изчезва заедно с претендиращия за него собственик Нинова в небитието.
Което отваря изключителна възможност за алтернативи в дясно и в центъра – лошото, че екотемите не могат да разширят обхвата и да поставя солидна масова основа. Не Борисов е непотопяем, слаби са му противниците.

Илиян Василев – Фактор.бг


image0 (9K)