Нинова: Искаме разговор за бъдещето, не партийни разпри за миналото

„Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в с. Баня, където се проведе семинар на ПГ на „БСП за България“.

[ad id=“225664″]

Депутатите на левицата са приели законодателната си програма за този сезон. Няколко законопроекта, които засягат живота на много българи, ще бъдат внесени още тази седмица.

Сред тях председателят на БСП открои законопроекта срещу двойните стандарти на храните, за които много се е изговорило, имало е и българска, и европейски кампании, но резултат засега няма. „Затова, заедно с Националното сдружение на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме законопроект, с помощта на тяхната експертиза, зад който те стоят. С него целим да решим законодателно проблемите с двойните стандарти при храните, който засяга всички българи, които трябва да ядат здравословна и качествена храна“, коментира тя.

Корнелия Нинова каза, че ще бъде внесен и законопроект за българско производство и търговските вериги. „Него изработихме заедно със Съюз „Произведено в България“, в който членуват 1500 български производители, на храни, на стоки, малки и средни предприятия“, заяви тя и подчерта, че с този законопроект се цели да се подпомогне техният бизнес и най-вече българското, родно производство.

[ad id=“263680″]

„Ще внесем и закон за управление на държавните предприятия – управлението да не е на бордовашки принцип, при който всички партии си слагат удобни хора в бордовете и тези предприятия се източват за партийни цели и централи, а управление на професионален, мениджърски принцип, с екипи, които се назначават с конкурс, чието заплащане зависи от резултата от предприятието“, каза още лидерът на БСП.

Тя обясни, че ще бъде внесен и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България.

Нинова изтъкна, че ПГ на левицата ще внесе и предложения за борба с домашното насилие. „Ние бяхме против Истанбулската конвенция, не тя може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство и за това внасяме поредните промени в него, с които да защитим жертвите от насилие“, категорична бе тя.


image0 (9K)