Нинова: Думата на 2018-та е „скандал“!

„Антиевропейско ли е да браниш семейните ценности“, попита лидерът на БСП, обяснявайки защо БСП е против Истанбулската конвенция

„Думата на 2018 г. е „скандал“, бе категорична в ефира на Дарик лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея битката срещу Истанбулската конвенция е била една от най-тежките за БСП през годината.

„Антиевропейско ли е да браниш семейните ценности“, попита тя, обяснявайки защо БСП е против Истанбулската конвенция.

Нинова припомни, че е имало мисия от ПЕС в София, свързана с конвенцията, за да оказва натиск върху българските социалисти.

„Моето неприсъствие в Лисабон на конгреса на ПЕС е знак за несъгласие“, подчерта тя.

„Гласувайте за нашите кандидати и те ще отстояват тези ценности“, подчерта Нинова, обяснявайки как БСП ще води кампанията си за ЕП, след като нейните евродепутати ще отидат в групата на ПЕС. А ПЕС е за Истанбулската конвенция и Пакта за миграция.

„В нашите партии има различни мнения“, посочи Нинова и обърна внимание, че противоречие има и в десните партии. Припомни, че от ЕНП са натискали ГЕРБ за ратификация на Истанбулската конвенция, както и по Пакта за миграцията.

„Със Сергей сме на едно мнение за Шенген“, каза Нинова. И тя като президента на ПЕС Сергей Станишев, смята, че България трябва да бъде приета в Шенген с всички граници.

Корнелия Нинова отговори и на въпроси, свързани с идеята за програмно правителство, лансирана от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Къде е програмата на програмното правителство? ГЕРБ отрекоха нашата „Визия за България“ преди да я прочетат“, посочи лидерът на БСП.

„Какво е това – политическият елит да краде заедно ли?“, попита още тя.

„Решението да се купи или не Ф-16 ще бъде базирано единствено на националния интерес на България“, посочи Нинова. „Решението ще бъде взето от парламента, днес е рано за този въпрос, защото не знаем условията“, не скри  лидерът на социалистите.


image0 (9K)