Нинова: Докато аз съм председател на БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има (видео)

„Това е вредно не само за БСП, защото ще ни обезличи. Смятам, че е вредно и за държавата“, категорична бе лидерът на социалистите

[ad id=“225664″]

Корнелия Нинова заяви, че докато тя е начело на БСП, голяма коалиция между социалистите и ГЕРБ няма да има. Пред тв водещия от „Евроком“ Сашо Диков тя изрази позицията си за подписката на 50 души от Националния съвет на БСП, които излязоха с открито писмо срещу ръководството заради смяната на главния редактор на вестник „Дума“.

„Имаше много атаки, ще има и още – свикнах вече“, каза тя. На упреците на вътрешната опозиция, че е нарушен уставът на партията, тя коментира, че трябва да четат по-внимателно, защото той не е нарушен. „За избора на временен главен редактор на „Дума“ решение на Националния съвет не се изисква. Постоянното назначаване изисква решение на НС и никой няма намерение да избегне тази процедура. Това временно положение е заради изпитателния срок от 6 месеца, за да видим дали Йордан Мичев ще се справи“, каза Корнелия Нинова.

Тя поясни, че Таня Джаджева не е била главен редактор на левия вестник, а временно изпълняващ длъжността.

„На мен ми е ясно, че атаката е срещу мен и пак казвам, че това няма да промени ситуацията. Този курс се одобрява от членовете на БСП и това, че част от елита на партията не е съгласен, не променя този факт. Работя за партията и членовете ? за този курс, с който съм избрана и който съм обещала“, категорична бе соцлидерката.

[ad id=“263680″]

„Ако мога да го кажа в едно изречение – да знаят, че голяма коалиция с ГЕРБ няма да има, докато аз съм председател“, заяви Корнелия Нинова.

Тя припомни нещо, което е казвала публично през последните 2 години – че има хора и в БСП, и в ГЕРБ, които искат двете партии да управляват заедно. „Това не се одобрява от членовете на БСП и аз също съм на тази позиция. Смятам, че това е вредно не само за БСП, защото ще ни обезличи. Смятам, че е вредно и за държавата. Когато двете големи партии се съберат, седнат на масата и си разделят порциите – това означава, че народът ще бъде още по-гладен.

[ad id=“236993″]

За есемес-скандала Корнелия Нинова повтори, че в БСП всеки е свободен да пише каквото иска на когото иска. „Ние не сме казарма, не сме диктатура – всеки да си прави кореспонденция с когото иска“, каза тя. На въпрос кой е писал на премиера Бойко Борисов, Корнелия Нинова отговори, че няма да коментира, но уточни, че има достатъчно информация по случая.

Вижте още какво каза още Корнелия Нинова (разговорът с нея започва в 60-ата минута)


image0 (9K)