Нинова: Депутатите от ГЕРБ получили ли са есемес „Няма мърдане за Истанбулската конвенция“?

„На мен ми изглежда, че има война между институциите. Споделям на 100% мнението на президента Радев. Откакто управлява ГЕРБ парламентът е превърнат в изпълнител на едноличните му решения.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ. Тя даде примери, с които Борисов еднолично е казвал какво да се случи и парламентът го официализира.

[ad id=“263680″]

„Вярно ли е, че днес ГЕРБ са получили есемес със заръка: Няма мърдане, гласувате за „Истанбулската конвенция“?“, допълни Нинова. По думите й самите депутати са виновни, че са допуснали това атрофиране на парламентарната република.

„Борисов управлява еднолично, а парламентът подпечатва решенията му. Не си спомням премиер на България, освен Борисов, който еднолично да отменя решенията на парламента“, допълни Нинова.

[ad id=“218001″]

По думите й се е случвало парламентът да приема един закон, който да не се хареса на премиера и на спешно заседание този закон да се отменя.

„Скъпи български жени, имам усещането, че някой ни използва, употребява. Слагат ни отпред жените и отзад посягат на най-скъпото ни – на детето”, заяви Нинова.

Тя обвърза позицията си с отхвърлената идея на БСП всяко българско дете да получава „културен чек” от 200 лв. за български книги, филми и театър. Според нея е вредна идеята, че „на тия деца няма да им дадем да четат български писатели, тия пари ще ги дадем на НПО-та”, за да правят програми за нестандартната роля на пола.

Според Нинова ГЕРБ трябва най-сетне да започнат да приемат критика.

 


image0 (9K)