Нинова да не яхва катастрофата до Своге, а да си гледа в нейната градина

Искаме да излезе истината и да кажем причините за катастрофата край Своге. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на bTV по повод поисканата от неговата партия оставка на правителството. Нека не се говори, че политизираме и яхваме трагедията. Когато на пътищата загиват хора и стават катастрофи, няма как да не реагираме.

[ad id=“225664″]

„Не е в нашите правомощия да кажем днес кой да понесе своята отговорност – за това си има съд. Не мисля, че залагането на ремонти на пътища е нещо лошо. Хора загиват не само по тези пътища. За съжаление, катастрофите са част от ежедневието ни. Ангажиментите на ГЕРБ относно ремонтите на пътищата са доста“, отбеляза Тома Биков от ГЕРБ. „Бъдете сигурни, че всеки, който има отношение към тази трагедия, ще понесе своята отговорност. Както се случва винаги. Затова има сега проверки. Не може два часа, след като се е случила катастрофата, да кажем: тези са виновни“, допълни той. Биков изтъкна, че трябва внимателно да се прецени кой е виновен от страна на държавата, на фирмата-превозвач и след това да се правят обобщаващите изводи. „Истината е, че по българските пътища законът не се спазва винаги от шофьорите. Карал съм от Самоков до София. Изпреварваха ме камиони на остри завои като този. По чудо нямаше катастрофи“, заяви той.

Свиленски изрази категоричност, че при неподдържан или компрометиран път, той трябва да се затвори и да се ремонтира. Според него, участъци от магистрала „Тракия“ са ремонтирани с неподходящ асфалт, който е положен и „доста тънко“.

[ad id=“263680″]

„Никой предварително не е знаел, че точно там ще стане катастрофа. Ако го е знаел, е щял да вземе мерки… Аз не виждам кой министър трябва да понесе отговорност. Ако БСП бяха останали на власт още 4-5 години, сигурно щяха да разберат, че този път с варовика е положен по тяхна вина“, заяви Тома Биков. „Госпожа Нинова, за съжаление по много трагичен инцидент, направи груба политическа грешка – да яхаш такъв момент. Ако госпожа Нинова искаше да бъде морален стожер, трябваше да види какво се случва в собствената ѝ градина. Например – Бенчо Бенчев, тази прословута катастрофа с бащата на президента Радев… Защо чувството за справедливост на госпожа Нинова не проработи в този случай?!“, коментира още той.


image0 (9K)