Нинова: „Борисов 3“ компенсира безсилието си със силови мерки

По отношение на мерките срещу спекулата – настояваме за справедливост, категорична е тя. Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни, заявява председателят на БСП

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев – резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание при обсъждането и гласуването. Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така, както направиха редица европейски правителства.“ Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова, след като президентът Румен Радев обяви, че налага вето върху текстове от закона за действиято по време на извънредното положение.

„Това не се случи в закона. Нещо повече – поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.

Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура.

Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.

Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон, без да ѝ се дават извънредни права“, пише още председателят на БСП.

„Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки.

Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме – недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост“, завършва Корнелия Нинова.

 


image0 (9K)