Нинова: Борисов да излезе и да каже Горанов негов министър ли е или не

„Горанов е ярък белег на това, което искаме да променим“, посочи лидерът на БСП и заяви, че с „Визия за България“ социалистите искат да променят модела на управление, в който институциите не работят

Премиерът Бойко Борисов да излезе и да каже Владислав Горанов негов министър ли е или не. Това каза лидерът на БСП по време на Четвъртото заседание на XIII Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде „Фокус“.

„Борисов смята, че ще се отърве от този ангажимент като каже – той (бел. ред. Владислав Горанов) е голям човек и да излезе да отговаря. Да, но това не ти е Валери Симеонов, с който да се оправдаваш с коалиционните партньори, той е твой министър или може би не е? На кой е, кой е назначил Горанов и кой ще носи отговорност за това? Според Конституцията и правилата това е премиерът, но да излезе и да го каже ясно: „Горанов е министър на ГЕРБ и аз отговарям за това“ или „Горанов е назначен от друг и ми е трудно да понеса отговорността за това“, заяви Нинова.

„Горанов е ярък белег на това, което искаме да променим“, посочи тя. Нинова заяви, че с „Визия за България“ БСП искат да променят модела на управление, в който институциите не работят.

„Живеем в авторитарна държава, имаме една власт на един човек. Заслужава си да мислим за промяната на това фактическо състояние“, каза още Нинова.


image0 (9K)