Нина Добрев посрещна Рождество в България

Канадската актриса с български корени Нина Добрев посрещна Рождество Христово в София. В профила си в „Инстаграм” тя качи няколко снимки, на които е отбелязала, че се намира вкъщи за празниците.

Добрев сподели снимка в социалната мрежа със своя дядо, а на друга написа шеговито, че не е получила подаръци, защото е била непослушна през годината.

Актрисата е родена в София, но едва на две години емигрира заедно със семейството си в Торонто, Канада. През годините Добрев се е прибирала няколко пъти в родината си, като дори е споделяла, че говори свободно български език.

Тя доби световна популярност през 2009 г. след ролята си на Елена Гилбърт в сериала „Дневниците на Вампира”.

Освен, че е родена на 9 януари 1989 г.в София, където баба ѝ все още живее, 2-годишната Николина Константинова Добрева се мести в Канада. Като малка се занимава с художествена гимнастика, а впоследствие се насочва към актьорското майсторство.

Започва да учи актьорско майсторство в Armstrong Acting Studios в Торонто, Канада. Първата й голяма роля е във филма Away from her, където играе заедно със Сара Поли. Това е пък е пълнометражният режисьорски дебют на Сара – също канадска актриса, известна у нас с участието си в сериала „Пътят към Авонли“.

Ролята, която я прави известна е ролята на Миа Джоунс в канадския сериал Degrassi: The Next Generation в продължение на близо четири сезона. След като напуска сериала, заминава за Ел Ей, за да ходи на прослушвания за по-големи роли. Така я откриват и продуцентите на „Дневниците на вампира“.

В сериала Нина Добрев играе общо три роли – Елена, Катрин и Амара – двойници на един и същи персонаж, които се появяват през вековете. Специално заради Нина персонажът на Катрин е променен – в книгите тя е от Германия, но заради нашето момиче продуцентите я правят българка.

Според историята, Катрин е живяла в България през 1490 година. Епизодът с нейната предистория, и в който Нина говори на български, е във втори сезон и се нарича Katerina.


image0 (9K)