Николета Лозанова: Твърде скъпа съм за българските телевизии, а компромиси със себе си не правя

Николета Лозанова е най-известният български модел. През 2006-та става „Плеймейт на годината“, откогато тръгва и звездната й кариера. Беше водеща и на предаването „Папараци“. Красавицата никак не си губи времето, а е по-креативна отвсякога – създаде собствена марка бельо и бански, а на пазара вече е и собствената и козметична марта NL BEAUTY, която тепърва ще се обогатява с продукти.

Пред „ШОУ“ по традиция Николета Лозанова е по-искрена отвсякога, освен това дава интересни отговори по много ключови теми, които тепърва ще предизвикват коментари.

– Ники, съвсем наскоро пусна в продажба собствена козметична марка NL Beauty. Кой те вдъхнови за тази идея и на кого се довери за реализирането й?

– Противно на очакванията, най-задаваният въпросът към е мен винаги е бил – с какво съм гримирана? Сега вече всички знаят отговора – NL BEAUTY. Тази идея от дълго време ми се въртеше в главата, но нямах правилните партньори до себе си.

Още нещо, което много забави линията, е фактът, че съм пълен перфекционист и многократно връщах мострите за корекции. Пробвала съм и използвам ежедневно всички продукти и без притеснение мога да кажа, че матиращите червила са ми любими и не бих ги заменила.

Това обаче е само началото на поредица от над 30 продукта, разработени за мен. Дано хората имат търпение, докато разкрием всички, защото, както знаем, най-интересното винаги е на финала.

– Имаш и собствена линия бельо и бански, и погледнато реално съвсем не си губиш времето, а правиш серия от инвестиции. Колко е важно за теб да си независима и това ли е крайната цел зад всички усилия?

– Аз се гордея, че съм напълно независима от финансова гледна точка. През годините съм гледала как много хора печелят на мой гръб и сега дойде момента и аз да печеля от името си.

– В такъв случай как гледаш на момичетата, които са известни само с това, че са известни? Които, например, „работят“ като… плеймейтки?!

– Знаеш ли, че тази реплика ми е любима, защото беше в първия ми сценарий като водеща. Тогава разбрах, че е казана от Ройтерс по адрес на Парис Хилтън и в това няма нищо лошо. Особено ако фамилията ти е Хилтън.

Ние обаче сме в България и тук дори не ми е нужна фамилия, защото всички знаят коя е Николета. Може би някои момичета, които са плеймейтки, наистина гледат на това като на професия, което е нелепо… Аз знам имената на три плеймейтки – Златка Райкова, Златка Димитрова и Николета Лозанова. И не мисля, че нито една от нас не работи това.

– Как би реагирала, ако един ден твоята дъщеря Никол реши да се яви на подобен конкурс?

– Има много време дотогава. Съмнявам се този конкурс да го има още дълги години. Аз обаче, не съм човекът, който ще й забрани и няма да я подкрепи.

– Тя какво дете е? Опитва ли се да прилича на теб и привлича ли я светлината на прожекторите?

– Привлича я огледалото в банята, където пее редовно…Иначе е още прекалено срамежлива за светлината на прожекторите. Определено обаче вече е малка „госпожица“ (усмихва се).

– Как гледаш на тези, които отричат, че са си правили корекции? И ти самата колко имаш до момента?

– Любимият въпрос… Когато една жена явно си е сложила хиалурон в устните, например, и това си личи отдалеч, е смешно да го отрича. Аз не съм отричала никога кога и какво съм си правила. Въпрос на избор е, а останалото не го разбирам.

– Беше споделила преди време, че не ти харесва да живееш в България, защото не се чувстваш щастлива тук. Още ли е така и означава ли това, че имаш намерение да емигрираш?

– Да, още е така! Аз не харесвам България и не искам да живея тук. Казано с други думи, тук просто не съм щастлива.

– А не ти ли отваря популярността много врати у нас? И каква цена се крие зад избора да я подхранваш по всевъзможни начини вече толкова години?

– Никой няма да ми повярва, ако кажа че не полагам никакви усилия да бъда скандална или известна. Просто всеки знае, че името ми продава, независимо дали вестници или измислени заглавия, и го използва до безкрай. Дори не се интересувам какво пише за мен. Още по-малко ме вълнува дали съм скандална и известна.

– Ти бе и на екран – като водеща на „Папараци“ и на практика застана на мястото на Венета Райкова и нейното „Горещо”, но ето, че сега отново е обратното и тя е водеща в „Папараци”… Какви разочарования понесе от телевизията?

– Всъщност аз съм била на своето собствено място и с риск да не ми повярваш, ще ти кажа, че грам разочарование не съм получила. И до ден днешен хората свързват „Папараци“ с мен, а колкото до Венета, мисля, че последното ни интервю беше повече от показателно.

– Имаш ли предложения да се върнеш отново на екран?

– Истината е, че съм прекалено скъпа за българските телевизии, а аз компромиси със себе си не правя. Получавала съм много пъти предложения за предавания и различни риалити формати, но винаги нещо не сме се разбирали най-вече за финансовите условия.

– А какво се случва в любовния ти живот, където винаги е доста вълнуващо?

– Вълнуващо е! Чувствам се много обичана и това е прекрасно. Щастлива съм, а това е най-хубавото, което може да се случи.

– Миналата година призна, че с Ники Михайлов отново сте семейство. Той ли човекът, който се приближава най-близко до представата ти за голяма любов или не?

– Надали има човек в България, който да не знае, че Ники Михайлов ми е първата любов, а тя много често е и най-голямата.

– С него сте били заедно и през тийнейджърските си години. Каква е разликата между тогава и сега?

– Определено любовта ни е по-осъзната и не сме онези луди хлапета на по 18 години, които хвърчат в облаците. Сега е по-сладко!

– В какви отношения сте към днешна дата с Валери Божинов?

– Перфектни.

– Преди си споделяла, че трите качества, които биха те разочаровали в един мъж и биха те накарали да си тръгнеш от него, са това да бъде фалшив, да бъде лъжец и да няма доблест. Означава ли това, че си изпитала подобно усещане при раздялата си с Валери Божинов?

– Раздялата ни с Валери бе много добронамерена и приятелска, никога някой от нас двамата не е казвал нещо негативно за другия. Напротив, аз мога да кажа, че е много доблестен и истински човек. А Никол сама ще ти отговори един ден, че е и много добър баща.

– Дразни ли те фактът, че има хора, които продължават да ви свързват по един или друг начин с Алисия?

– Не може да ме подразни чуждото мнение. Аз знам какво е моето и какво е нейното – в случая то е едно и също. Отдавна няма какво да делим и сме надживели тези истории. Но истината е, че достатъчно години много хора живееха на наш гръб със статиите си.

– Мислела ли си да имаш още едно дете?

– Да. И знам, че ще се случи в най-точния за мен момент.

– А ще те видим ли отново като булка?

– Първата ми сватба беше бляскава и с много хора, втората мисля да си остане само за мен.

Интервю на Анелия ПОПОВА, show.blitz.bg


image0 (9K)