Николета Лозанова спестява от здравни осигуровки

Плеймейтката Николета Лозанова е с прекъснати здравноосигурителни права. Тя не е плащала здравни вноски години наред, пише в.  „България Днес“.

Ни Ло  не е имала никога истинска работа с трудов договор. През годините кариерата й се развива като модел на свободна практика. Тя е трябвало сама да се грижи за вноските си, но е зарязала това си задължение.

Любимата на вратаря Ники Михайлов отскоро се изявява и като дизайнер на собствена модна линия за бельо. Николета обаче не е инвестирала в осигуровки за бъдещето. Това означава, че ако й се наложи каквато й да е медицинска помощ, може да разчита само на себе си и собствените си спестявания. Интересна подробност е, че ако Николета реши да стане майка отново, не може да разчита на майчинство от държавата. От 2014 година насам тя е пропускала осигуровки, като за предходната 2018-а няма нито една внесена.

Интересна подробност е, че Ники Михайлов също е с прекъснати здравни права. Подобно е и положението на бившия й съпруг Валери Божинов. Футболистът също дължи здравни  вноски и е с прекъснати здравноосигурителни права.

Златка Райкова, която също като Николета е бивша плеймейтка и очаква първата си рожба, е отличничка в това отношение.

Злати е платила всичките си вноски и може да разчита на всякаква болнична помощ по време на бременността си и след нея.


image0 (9K)