Николай Диков, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ: Християнските ценности са тези, които ни водят по правилния път

Кандидатът за член на Европейския парламент Николай Диков присъства на откриването и освещаването на православен параклис в село Средец, община Опан, което беше извършено от свещеници от Старозагорската епархия.

На празника присъстваха също и кметът на Общината Генчо Колев, заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатът от ГЕРБ Радостин Танев и десетки жители на селото.

Параклисът носи името на Свети Георги и се открива непосредствено преди големия християнски празник, посветен на светеца. Параклисът е изграден по инициатива на местната общност с финансиране от Общината. Издигнат е изключително бързо, а също и евтино, заради използваното модерно конструктивно решение за постройката.
„Радвам се, че днес бях поканен и имах възможността да присъствам на новооткрития християнски дом в село Средец. Поздравявам кметската управа за това, че изпълни едно желание на жителите на Община Опан – каза Николай Диков след края на църковната служба и приключването на празника. – Аз знам, че хората са поставили проблема с липсата на православен храм или параклис в селото от много години. В очите на всички присъстващи днес видях, че вярата е това, което обединява хората и ни дава надежда. Християнските ценности са тези, които ни водят по правилния път“ – заяви Николай Диков.
Кандидатът за депутат от ГЕРБ разговаря с хората от селото и заяви, че проблемите на малките общности могат успешно да бъдат решавани ако има ясна програма и политическа воля за това. Николай Диков, който е общински съветник и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет на Стара Загора, посети и футболен турнир, който се проведе в село Средец.


image0 (9K)