Николай Бареков поиска оставката на председателя на Софийски градски съд и обвини Прокопиев в източване на банка

Евродепутатът Николай Бареков пристигна пред Софийски градски съд (СГС), където се провежда протест срещу пречките, които СГС на Калоян Топалов прави за регистрацията на партията му преди предсрочните парламентарни избори, предаде репортер на БЛИЦ.
Бареков е възмутен, че същият съд регистрира за рекорден срок партията на проваления протестър-министър Христо Иванов – „ДАЙ България“, но демонстрира арогантно отношение към „Презареди България“.

Пред съда се събират хора с плакати и транспаранти срещу съдебната мафия.

„Това не е Орешарски, това е Прокопиев, защото едно време Сорос пускаше плакатчета с лика на Орешарски“, обясни Бареков. „Истинският собственик на КТБ е Иван Костов“, заяви още евродепутатът.

Бареков поиска оставката на председателя на СГС Калоян Топалов и шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. „Правосъдието е на 3 скорости. Две скорости са за хора с пари, а третата е за охлюви като мен, които ще ги изгони някоя чистачка. След изборите Марешки ще влезе в парламента, а двама-трима безработни – Христо Иванов, Радан, Татяна Дончева, и един евродепутат-аз, ще сме пред НС“, допълни Бареков.

„Съдът работи за Прокопиев, нищо чудно да ме осъди“, каза още евродепутатът.

Днес той внася и сигнал срещу Иво Прокопиев за източването на близо 100 милиона лева от българска банка.


image0 (9K)