Никой не дава пари за пътя Мъглиж – Селце…

Въпреки, че никоя институция не се ангажира с финансиране за рехабилитацията на пропадналия път от Мъглиж към село Селце, община Мъглиж е започнала ремонтните дейности!

До този момент нито една държавна институция, дори Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МВР, не е осигурила финасиране за ремонтните дейности, които извършваме на територията на Община Мъглиж и по-специално участъка Мъглиж – с. Селце.

Това каза заместник- кметът на общината Душо Гавазов в интервю за Радио Стара Загора. 19 са постоянно живеещите в селото, но данъци плащат за имотите се 286 лица. Все по-популярни са къщите за гости, които събират до 600 човека по празници. Цялата тази инфраструктура ще бъде недостъпна, ако не се вземат мерки – добави Гавазов.  Община Мъглиж от 2 год. има проектна готовност за цялостно решаване на проблема с инфраструктурата до с. Селце, увери зам.-кметът и допълни, че сумата за двата проекта е на стойност от 1 млн. и 200 хил., но финансиране така и не е получено.

След възникналата ситуация с пропадането на два пътни участъка по пътя за планинското село, Община Мъглиж ще финансира със собствени средства строително-ремонтните дейности. Първият етап включва цялостна рехабилитация на 17-километровия пътен участък, което ще струва около 192 хил. лв., обясни Гавазов.

Проблемът с инфраструктурата на територията на Община Мъглиж е изключително сериозен, подчерта Дущо Гавазов. За съжаление поради различни причини през годините финансирането, което сме търсили на центрлано ниво, не е получавало одобрение, допълни заместник- кметът.


image0 (9K)