Не 4, а 14 куршума в тялото на българина край Марбея. Той е на 43 години

43-годишен е българинът, който бе открит убит в канавка край път A-7176 край испанския курортен град Марбея, съобщиха испанските медии, като се позовават на Националната полиция.

Сигналът за намереното тяло е подаден в неделя – 27 октомври около 9.45 часа местно време. Предната вечер българинът е бил обявен за издирване, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че е излязъл в петък вечерта от дома им и не се е прибрал. Семейството живеело в Испания от 3 години, а преди това е било в Южна Африка.

При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, патоанатомите са извадили 14 куршума от тялото на 43-годишния мъж. Процедурата е продължила два дни със спиране на аутопсията и нова такава, тъй като се е наложила употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми. Според експертите, убийството е извършено няколко часа преди тялото да бъде намерено.

Междувременно от Министерството на външните работи официално потвърдиха, че убитият е български гражданин. Посолството на България в Испания към момента няма официални данни за причините и мотивите за престъплението. Посолството ни е в контакт с испанските власти и проверява случая, който се разследва от испанската полиция.

По неофициална информация първите версии на разследващите са свързани с разчистване на сметки, по начина, по който е престъплението е извършено. Криминалистите работят по различни версии, за да открият предполагаеми врагове на жертвата.


image0 (9K)