Не яжте тези 6 храни – някои от тях са смъртоносни

 2.Зърнени закускиМного хора ги предпочитат сутрин, но зърнените закуски не са съвсем полезни. Повечето от тях са натъпкани със захар, а и причиняват подуване на корема. Заменете ги с овесени ядки, макар че и при тях трябва да внимавате, защото някои производители добавят овкусители и там.
3.Бял шоколадЧерният шоколад е добър антиоксидант и има здравословен ефект, което обаче не означава, че трябва да си го позволяваме всеки ден. А белият шоколад пък трябва изцяло да се избягва – само в три парченца има 45 грама захар. Прекалено големи количества от сладкото изкушение могат да доведат до затлъстяване и проблеми със зъбите
.4МаргаринТози по същността си изкуствен продукт съдържа огромно количество трансмазнини, които влияят негативно на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до повишен риск от инфаркт и сърдечно-съдови болести. За готвене е по-добре да предпочетете омега-3 мастни киселини през трансмазнините.
5Плодови соковеМислите си, че газираните напитки са вредни? Плодовите сокове не им отстъпват. Те са пълни със захар (да, дори тези, на които пише „100% плодов’). Вместо да залагате на тях, купете си сокоизстисквачка или блендер и си правете фрешове вкъщи. Поне ще сте сигурни какво пиете.
6.Храни без глутенБезглутеновите храни стават все по-популярни и много хора смятат, че са здравословни. Това обаче не е вярно. Повечето от тези храни са с много сол и съответно калории. За да подобрят вкуса, производителите слагат и доста мазнини.

image0 (9K)