Не шок, а кома!

Голямата игра на БКП, или истината за „преврата“ на 10 ноември 1989 г.

Възможно е по българската земя все още да има хора, които блеят по „щастливото комунистическо бъдеще“ и като кукумявките не виждат на светло, които и в предстоящите избори за общински комитети може би ще гласуват за БКП (БСП).
Това са хора (извън комунистите), които четат в. „Дума“ (народът вече му казва „Чума“) и вярват на всяка лъжа на Висшия партиен съвeт, чиято тръба е този вестник. Нещо повече, някои от тях са толкова заслепени, че за днешното състояние на българската икономика обвиняват СДС. „При Тодор Живков бяхме по-добре!“

Зная, че една част от тези хора са изцапани с много кръв и престъпления срещу народа и за тях няма друго спасение освен надеждата, че с кръв ще задържат позициите си. Но сред тях има и хорица, които не четат „Демокрация“, „Ден“, „Свободен народ“, „Народно земеделско знаме“ и редица други и поради това все още не могат да разгадаят голямата игра на БКП, безсрамно пребоядисала се на БСП.
И точно по тази причина намирам за наложително по телевизията да се разкрие пред народа защо червената (по-правилно е да се каже кървавата) партия на 10 ноември направи смяна на своя изнемощял лидер и представи на народа тази смяна като преврат в името на ДЕМОКРАЦИЯТА.
Народе български, не разбра ли, че те лъжат най-безсрамно, като представят смяната на оглупелия вълк-водач с друг вълк-комунист, по силен, по-коварен. Преврат има, когато една партия насила е свалена от власт от друга партия, а в нашия случай имаме само смяна на вълка водач, за да се спаси глутницата от гибел.
Пита се защо наистина беше направена тази смяна на кормилото на БКП?
Давани са много отговори но като че ли много граждани още не са разбрали истината. А тя може да се разбере едва днес, и то като се разкаже отзад напред, т. е. не от дните на „преврата“ насам, а отсега, м. октомври назад до 10 ноември 1989 г.
Известно е, че изборите за Велико Народно събрание приключиха на 17 юни , а на 27 същия месец Андрей Луканов обяви покачването на цените на бензина и газьола и с това освободи „дявола от шишето“ — цените светкавично скочиха с 200,300 и 500%, а магазините опустяха, като да е минала ордата на Атила.
Народе, разбираш ли сега, защо комунистите (БКП) на кръглата маса така – много държаха изборите за Велико Народно събрание да се проведат през м. март—април не през септември, както настояваше СДС? Разбираш ли, че повече от пролетта правителството е знаело, че няма да може да издържи финансово и ще пропадне на изборите. Разбираш ли защо за разлика от СДС ти втълпяваше, че БКП, ако спечели
изборите, няма да позволи шокова терапия? Е, навярно сега си разбрал, че те не били за шокова терапия, а за убийствена.
Без да подозира истината, СДС се съгласи тогава на компромис — изборите да не бъдат през м. септември, а през м. юни. За да издържи дотогава, правителството на БКП бе принудено да спре да изплаща дълговете не само по главницата, но и по лихвите. Това означаваше фалит на държавата, но комунистите продължаваха да лъжат и сега те лъжат, че положението не било толкова лошо, т. е. не било катастрофа, а криза. Нека банковите експерти кажат какво означава за една банка, когато не може да изплаща сумите на своите кредитори.
Оказа се, че лукавият министър-председател и белчосаният министър на финансите много добре са знаели финансовото състояние на държавата ни и в сговор с Младенов и лилоехидвия са начертали добър план, за да изиграят цял народ. И го изиграха, в това число и опозицията.
Като знаеш това, народе български, лесно ще разбереш защо бе разигран театърът на „преврата“. Извършен бе не защото на членовете на Политбюро и министерските капи им бе дотегнал остарелият вълк Т. Живков, не че ощетявал с нещо интересите им, а защото трябваше по някакъв начин да ни изиграят и узаконят своето оставане на власт поне още година две, докато заграбят икономическите лостове на страната.
Излъгаха ни, народе, най-безсрамно! Ще им вярваш ли още!? Ще гласуваш ли на предстоящите избори за местни управи с червената бюлетина? Гласувай с червената бюлетина, тя ще ти донесе не шок, а кома.
Излъгаха ни, народе, излъгаха ни и като запалиха партийния си дом, за да получат съгласието на СДС да се дадат нови пълномощия на милицията и МНО уж да се пресече екстремизмът, а фактически, за да те затварят и бият отново без съд и присъда или с присъда, издадена не от мен, не от теб, а пак от тях — комунистите. Съвземи се, народе! Ти никога не си бил сляпо вярващ и ще съумееш на предстоящите избори да защитиш своите човешки права.
Аз вярвам в теб, зашото само ти си ВЕЧНИЯТ НА ТОЗИ СВЯТ!
Иван ПЕТРОВ ул. „Димитър Аиев“ № 1,Свищов, 1990 г. вестник Ден


image0 (9K)