Не ходете там, ако ви е страх от призраци

Класация, направена от 1800 служители на асоциацията „Инглиш херитидж“ посочи най-страховитите исторически обекти във Великобритания. Тази асоциация се грижи за опазването на културни и археологически паметници в страната. На челно място е поставен замъкът „Болсовър“ в Северозападна Англия, пише dir.bg

[ad id=“255238″]
Ето защо са така зловещи замъците на кралството:

Замъкът „Болсовър“ е построен върху гробище от 17-и век. Двама работници виждат там призрак на жена, която преминава през стена. Малко момченце, което хваща за ръка нищо неподозиращи посетители, ужасява персонала.

В руините на средновековния замък „Кенилуърт“ витаят призраците на малко момче и на жена. Чуват се стъпки, люлката започва сама да се люлее.

В „Карисбурк“ на о-в Уайт призраците са много. Често там се явява бледото лица на Елизабет Ръфин, която се е удавила в кладенец като малка, или Дамата в сиво, придружена от четири кучета.

В замъка „Пенденис“ в Корнуол посетителите са чували писъците на помощничка в кухнята, паднала отвисоко по време на 6-месечна обсада през 17-и век.

Абатството „Уитби“, чиито готически руини са вдъхновили Брам Стокър – създателят на Дракула, се слави със студените си течения и необясними потупвания по рамото.

Във  Фрамлингамския замък в Съфолк, който е бил дом на Кървавата Мери (Мария Тюдор), персоналът е бил преследван от фигурата на мъж, облечен в дрехи от 17 век с бяло лице.

„Клифърд Тауър“ е единствената запазена част от Йоркския замък, построен от Уилям Завоевателя. Служителите в тази историческа забележителност съобщили, че непрекъснато чуват стъпки на деца, които тичат през двора.

Къщата на Чарлз Дарвин също попадна в класацията, защото се е случвало бюрото му да започне да се върти, докато персоналът не излезе от помещението.


image0 (9K)