Не сключвайте брак с личност, която има тези 7 навика

Казват, че противоположностите се привличат. Дали е така? Сега си представете, че сключвате брак с човек, който мисли, че не сте достойни за хубавите неща от живота, опитва се да ви отнеме щастието, завижда на успехите ви, претупва секса…

[ad id=“263680″]

Струва ви се незначително, нещо малко, което може да пренебрегнете във връзката, защото никой не е идеален. Време е да свалите розовите очила.

Преди да кажете „Да“ помислете дали си заслужава да сключите брак с човек, който има тези 7 лоши навика.

Мрази животните.

Ако той/тя не обича животните без никакви основателни причини, като алергии и т. н. и ви кара да избирате между него и вашия домашен любимец, винаги избирайте вашия домашен любимец. Това означава, че при тази личност липсва емпатия.

Правилата за отношенията не означават нищо за него/нея.

Всяка връзка има някои основни правила, които трябва да бъдат следвани естествено от двамата партньори, но ако той постоянно ги пренебрегва, без да обръща внимание на вашите притеснения, не ви зачита като личност, постоянно се съмнявате в него, това не е човек, с когото може да имате щастлив брак.

Не спазва дадената дума.

На всеки може да се случи да забрави ангажимент към половинката си. Но обърнете внимание колко често вашият партньор не спазва обещанията си, колко често намира глупави оправдания, за да не ги изпълни.

Не намира грешки в себе си, не търси извинение.

Човек, който постоянно мисли, че всичко, което прави, е абсолютно правилно и решенията му никога не са грешни, определено не е подходящ за дългосрочен съюз. Ако половинката ви не осъзнава къде греши и не желае да се промени за добро, това може да бъде само във ваша вреда.

Не можете да изкажете мнение.

Споровете в една връзка са здравословни. Напълно нормално е да изразите мнението си пред половинката, да не бъдете на същата позиция, да има различни гледни точки. Но ако във вашата връзка е невъзможно да бъдете чути, страхувате се да говорите, споровете са често караници, наистина ли бихте сключили брак с тази личност?

Убива“ разговорите.

Той е страхотен оратор, приятно ви е да го слушате, но щом дойде вашия ред да споделите история или нещо от изминалия ден, той ще реагира така, сякаш това не е интересно за него, защото е „убиецът“ на разговорите. Нали не искате да бъдете пренебрегвани до края на живота си? Комуникацията е градивен елемент на стабилния брак.

Лъжата никога не си отива.

Малки лъжи, сладки лъжи или незначителни лъжи…. Любовните взаимоотношения могат да се развиват хармонично само, ако има доверие и вяра един в друг. Лъжите увреждат отношенията бавно, така както термитите повреждат дървото.


image0 (9K)