Не пускат във Великобритания собственика на един от най-прочутите футболни клубове

Руският олигарх Роман Абрамович ще трябва да доказва произхода на парите си, за да получи нова виза за Великобритания. Това пише британското издание“Гаридиън“.

[ad id=“225664″]

Милиардерът не може да влезе в Обединеното кралство. Поради това не успя да присъства на футболната среща в събота (19 май) на прочутия стадион „Уембли“ в Лондон. Там собственият му клуб „Челси“ победи „отбора на Манчестър Юнайтед“ и завоюва Купата на Футболната асоциация в Англия.

Заявлението за инвеститорска виза на собственика на футболния клуб „Челси“ все още не е одобрено, а причина за забавянето са рестриктивните мерки и санкции срещу Русия. Дипломатическите отношения между Лондон и Москва се изостриха още повече поради аферата около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

[ad id=“263680″]

Британското законодателство предоставя виза на инвеститори, които са вложили повече от 2 милиона паунда в страната. Тя важи за 40 месеца.

[ad id=“236993″]

На фона на искането за доказване на произхода на парите и отказът за виза на Абрамович – от Кремъл изразиха мнение, че поведението на властите на Острова е „нечестно“ и „неприятелско„. Говорителят на британския премиер Тереза Мей заяви, че „спорът на Великобритания не е с руския народ, а с руското правителство„.


image0 (9K)