Не ме разследвайте, скочи Тръмп на демократите

До момента в Сената републиканците имат 51 места срещу 45 за демократите и запазват контрола.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова демократите в Камарата на представителите да не „прахосват парите на данъкоплатците“ за разследване на администрацията му. Той предупреди, че републиканците в Сената ще отговорят с разследване на демократите, които са разкрили класифицирана информация, пише „Вашингтон пост“.

Коментарът на американския лидер е направен в „Туитър“. Демократите, които спечелиха мнозинство в Камарата на представителите, се очаква да проведат щателна проверка на политиките на Тръмп, включително в областта на имиграцията, образованието, здравната грижа, личните финанси на американския лидер и потенциалните контакти с Русия.

„Ако демократите мислят да прахосат парите на данъкоплатците, за да ни разследват на ниво Камарата на представителите, ние ще бъдем принудени да обмислим разследване срещу тях за разкриването на класифицирана информация и други неща, на ниво Сенат. Само двама могат да играят тази игра“, заплаши Тръмп в социалната мрежа.

Той иначе смята, че е справедливо лидерът на демократите Нанси Пелоси да стане председател на долната камара.

Американският лидер ще даде пресконференция към 18,30 часа българско време за междинните избори, които той вече нарече „голяма победа“ за републиканците.

Според преброените гласове до момента в Камарата на представителите противниците на президента Доналд Тръмп от Демократическата партия имат 219 места срещу 193 за републиканците. За мнозинство са необходими 218 гласа.

В надпреварата за губернатори резултатите досега показват, че републиканците засега печелят битките за 25 губернатори на щати, но губят 7 губернатора, докато демократите засега печелят 22 губернатори, добавяйки 7 губернатора, които досега бяха под контрола на републиканците – в Колорадо, Флорида, Канзас, Минесота, Ню Йорк, Пенсилвания и Вирджиния.

Източник: Би Нюз


image0 (9K)