„Не искам любимите ми хора да ме запомнят като немощна, разнебитена личност“…

Пенсионираният бивш британски лекар Майкъл Ъруин, който е на 86 години води битка за разрешаването на евтаназията и дори се е опитвал да помага на пациенти в тази посока.
Решил е да планира собствената си смърт, която да се извърши със съдействието на медицинско лице, съобщава „Мирър“, цитиран от БЛИЦ.

[ad id=“225664″]

Изненадващо за всички, Майкъл Ъруин няма неизлечимо заболяване, което да го накара да организира предварително смъртта си, макар да има бъбречна недостатъчност и проблеми с кръвното налягане. Бившият лекар иска промяна в законите и да му бъде позволено да бъде асистиран от друг лекар, който в даден момент да му даде лекарства, които да му премахнат каквито и да е болки и бавно да го докарат в състояние на кома. Ъруин, който живее в Съри, Англия, със своята партньорка, казва:

Вече съм на 86 години и живея вероятно последните си месеци, много от хората, родени като мен през 1931 г. вече не са между живите. Не искам просто да очаквам болезнения си край и да страдам ужасно през цялото време, докато настъпи смъртта. Не чувствам тъга за това, че мога да умра, имах прекрасен живот и даже продължавам да му се радвам, пътувам и се радвам на пътешествията си по света„.

Майкъл Ъруин има три деца и 8 внуци, но настоява, че желанието му за планирана смърт е свързана и с желанието му да не се превърне в „товар“ за най-близките си и да не ги притеснява излишно.
[ad id=“225664″]

Не искам любимите ми хора да ме запомнят като немощна, разнебитена личност, в каквато със сигурност бих се превърнал, ако не ми бъде дадена възможност за асистиран и планиран край на живота си„, казва още 86-годишният британец.

Източник:dunavmost.bg


image0 (9K)