Не искам да съм баща на нацията

Предизборното посещение на кандидата за президент ген. Румен Радев успя да напълни тази вечер залата на шуменския драматичен театър, включително балконите и „джобовете“.

Кандидатът за „Дондуков“ 2 беше със съпругата си Десислава Генчева, придружаваха го депутатите Иван Иванов и Драгомир Стойнев.

„Аз нямам амбиции да съм баща на нацията. Но ще бъда гласът и волята на всички хора в нашата държава, защото всички заслужаваме да живеем достойно. Давам ви дума на мъж и офицер“, заяви генералът.

„Опитват се да внушават, че тези избори са предрешени, че залогът е маловажен… Голям страх е това! Страх, че новият президент няма да е назначен от тях. Това е големият залог“, разясни Радев. По думите му е нужен президент с воля и характер, който да отстоява националните цели и да върне доверието в тази институция, без да воюва с другите институции.

imgp4671

„Ще работим да външна политика с характер, която да се изработва тук в България и да се отстоява навън. Няма да заемам войнствена поза спрямо Русия, това е опасно и жалко. Сега имаме две външни политики за санкциите срещу Русия, три външни политики за флотилията в Черно море, две кандидатки за ООН, провален Южен поток, празни надежди за празен газов хъб. Изобщо, след 25 години се сдобихме отново с еднолична авторитарна власт. Искам българите да припознаят в България родината си“, заяви Румен Радев.

imgp4692

Той призна, че няма политически опит. „Но нямам и опит да сменям партиите си, само за да съм на власт. Нямам опит в задкулисните игри и корпоративните интереси. Но имам огромен опит и себеотрицание като офицер в работата за сигурността на България. Не съм допуснал нито една катастрофа, докато другите катастрофираха държавата“, заяви генералът – кандидат за президент.

shmoko.bg


image0 (9K)