Не защитавам ци*аните. Искам си Българията!

Автор: Елена Дюлгерова, ЗАРАТА

„Във Войводиново сума време пяха „Многая лета“. Та се сетих за една нашенска поговорка – „Лозето не ще молитва, а иска мотика!““ Това написа приятелка във Фейсбук, взе ми думите от устата. Благодаря, Елена Боянова. И химна пяха, ама какво? Това не е спортно състезание, просто. Извинете, министър Кралев!

И за други неща се подсетих.

Каракачанов, след като стана ясно, и никой не го отрече, че е участвал със своята ВМРО в престъпна схема за издаване български документи на всякакви чужденци, от няколко дни е знаменосец на (не дай Боже) гражданска война. Преувеличавам, разбира се. Непрекъснато повтаря „ци*ани“. Не че те самите си се наричат така. Ама вицепремиерът нещо, в други мишени се цели. С неговите мишени е пълна обърквация. Предлагам да не ги обсъждаме засега.

За командоса от Войводиново – лично аз вече казах какво мисля. Ако беше набил той ци*аните, целият „бял свят“ щеше да му скочи. Затова се остави да го пребият.

И аз не ги трая ци*аните като ми влязат в личното пространство, честно. Или да ми дудне някоя млада майка: „Маа, како, мани го, то нинормално, ма.“ (това, случка в ихтимански рейс от София, в момент, в който се опитвам да кажа на майчицата от ромски произход да озапти ромчето си да не се разкарва из целия автобус с чалга-телефон).

***

Случвали са се и се случват и друг път отвратителни и дори чудовищни неща в това противоборство между ци*ани и българи. И с евроатлантически приказки дори, това никой не може да го отрече. Обикновено обаче ци*аните някой ги ползва – плаща си и ги употребява. Нашият си бай Пешо си ги знае  ци*аните, не ги трае. И аз не ги трая, както описах по-горе.

И ей го Войводиново. Каквото се случва там днес, утре – и в други села и паланки?

Ами фарс се случва. Не знам платен ли е, не ли.

Въпрос. Кой прати ген. Шивиков* там да крещи и да сее омраза?

„Българите да не се предаваме, че сме преодолели робство, страдание и много неволи през годините и че ще справим и с тази. Ако протестите продължават да не предизвикват никаква реакция от страна на правителството ни, предлагам всички униформени да се съберем и да пренесем протеста на жълтите павета пред парламента. Няма да търпим повече това“, каза бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

„Провокаторите не успяха. Благодаря на всички, които ни повярваха и искам да успокоя хората, че не правим нищо незаконно и нередно. Дни наред се говореше, че подготвяме някакъв пуч. Това категорично не е вярно“, добави ген. Шивиков.

Така цитират медиите.

А помните ли какво си призна по човешки ромският лидер Цветелин Кънчев вчера ли беше, оня ден ли? За дружбата му с Каракачанов. Каза човекът така: “С Красимир Каракачанов се познаваме много добре и сме решавали много проблеми. Той трябва да се извини, че поставя под един знаменател всички ци*ани и тогава може да обикаляме махалите заедно и да решаваме проблеми. Всички проблеми могат да се решат на маса, с една хубава българска ракийка. Аз правя много хубава малинова ракия. Отидете в провинцията и проверете – българи и ци*ани седят и си пият заедно.“

Да, бе. Идете и проверете.

Междувременно стана ясно, че цял отбор академици си затварят очите пред грозния факт, че кметът на Войводиново е избор на Каракачанов и поради това на всички избори циганите в селото гласуват под строй за ВМРО.

„Академиците вероятно не знаят, че вемереовският кмет не само не е посегнал на незаконното циганско гето, но е помагал за изграждането му, затваряйки си очите и за нелегалното енерго?“ Това попита Велизар Енчев, журналист, дипломат, бивш депутат – с винаги „особено мнение“, което всеки е в правото си да приеме или не.

„И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново и Държавната агенция за българите в чужбина са извършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“? Че политиците са продажни, това не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се купуват с кортик и медал, това е вече новина.“ Това написа Велизар Енчев на страницата си във Фейсбук по повод отвореното писмо на група академици до премиера в защита на предприетите от Красимир Каракачанов мерки срещу ромите във Войводино.

Освен, че съм съгласна с него, ВИКАМ, ВИЯ: „Не допускайте тая свинщина и безродство – политикани да сбият българи – без значение какъв е етносът им. Ще стане страшно, братя и сестри!“

Не защитавам ци*аните. Искам си Българията!

А ци*аните от добро разбират. Пък ние какво – все с лошо. Дълго е трудно е. Ама, гусин Каракачанов, и във ВМРО  винаги е било трудно. Напоследък – с вас.

––

*Димитър Атанасов Шивиков е български военен деец, висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал, служил като национален командир на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ – „Там, където другите не могат“


image0 (9K)