Не е за вярване! С това растение спрях косопада за една седмица!

 

Дори и не подозирате, но в градината ви расте най-прекрасното растение, което по-добре от всичко друго се справя с косопада.
„Морската роза“ се използва като лекарство от векове от древните гърци и римляни. В нашата култура тази билка е по-популярна като розмарин и намира приложение главно в готварството.  Розмаринът е отличен за контрол на високо кръвно налягане и за лечение на храносмилателни проблеми.
Според изследванията розмаринът е невероятен антиоксидант, пълен с флавоноиди, които подобряват кръвообращението, регулират работата на щитовидната жлеза и облекчават главоболието. Розмаринът е особено полезен за стимулиране растежа на косата.
Ако страдате от стомашни проблеми или подуване на корема, розмаринът лесно се справя с тях. Проучванията показват, че тази билка също така насърчава бързата загуба на тегло.
В допълнение, розмаринът е в състояние да предотврати всички видове възпаление – от бронхит до инфекции на ухото, носа и гърлото.
Тъй като розмаринът стимулира кръвообращението, той спомага за бързия растеж на косата и предотвратява пърхота, както и загубата на коса. Но тази билка не е подходяща за перорално приложение и е противопоказна при деца. В допълнение, бременните жени трябва да се консултират с лекар, преди да го използват. Като цяло се разрешава използването на розмарин в малки количества в храната.
Винаги може да направите чай от розмарин – листа и цветове, който успокоява тялото и му помага да се отпусне.
В допълнение, розмаринът може да унищожи симптомите на депресия и значително да намали менструалните спазми.
2 рецепти с розмарин.ПРИГОТВЯНЕ:
Вземете една чаена лъжичка пресен или сушен розмарин и го залейте с една чаша вряща вода. Оставете за 15 минути и след това прецедете. Пийте две чаши на ден, сутрин и следобед. През нощта не се препоръчва да се пие, тъй като розмаринът може да наруши съня.ПРИГОТВЯНЕ:
Розмаринова тинктура:
Смесете ? чаша медицински спирт с 1 супена лъжица листа от розмарин. Оставете сместа в продължение на 10 дни и след това я прецедете. Разреждайте 15 до 20 капки в чаша вода всеки ден и пийте сместа.Можете да го използвате и външно за лечение на ревматизъм и косопад. Просто масажирайте засегнатата област и ще видите първите резултати скоро пише zajenata.bg.


image0 (9K)