Не е за вярване! Калин Терзийски се превърнал във върл трезвеник

Калин Терзийски е върл трезвеник вече година и половина. Писателят, който стана по-известен с алкохолизма си, отколкото с книгите си, не е надигал бутилката от премиерата на романа си „Разкажи ми”. Томчето излезе през първото тримесечие на 2018-а, научи HotArena.

„Приключвам завинаги с най-големия си порок”, зарече се Калин преди повече от 18 месеца и засега удържа на думата си. Онзи ден папараците ни го заснеха да крачи свеж като репичка край градинката пред „Кристал” и по ул. „Раковска”. Терзийски вървеше бодро и забързано, а в ръката си стискаше хартиено пликче, пълно с книги. Край него не се носеха алкохолни изпарения, както, уви, често се случваше в недалечното минало.

Когато наближи театър „Сълза и смях”, 49-годишният писател се спря и разгледа налепените на входа афиши. Погледът му се спря най-дълго върху плаката, рекламиращ автобиографичния моноспектакъл на Влади Въргала. В миналото бившият кукувец също имаше зависимост от алкохола, но напоследък дори бира и вино не помирисва.

Калин прочете с интерес и афиша за постановката „Умопомрачение”. Комедията с участието на Койна Русева и Асен Блатечки ще има премиера на 18 октомври. А може би тогава в публиката ще е и Терзийски.

Напоследък плодовитият автор отново дели покрив и постеля със съпругата си Ивана. Тя му прости изневярата с Елен Колева и сега му помага да не залитне отново към чашката. Докато спеше с актрисата, Калин изпиваше огромни количества алкохол, а след като тя го натири, увеличи още повече дозата си. В най-порочния си период Терзийски получи аритмия и дори лежа в болница в прединфарктно състояние, пише „Уикенд“.


image0 (9K)