Нещастен случай или самоубийство са версиите за варненския журналист Георги Александров

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на варненската полиция Даниел Пашов дадоха днес брифинг във Варна за смъртта на местния журналист Георги Александров. На него присъства и апелативният прокурор Владимир Чавдаров. Работи се по две основни версии: нещастен случай или самоубийство.

Чавдаров обясни, че тялото е намерено на около 17.30 часа на 22 май в плавателния канал под Аспарухов мост. Причината за смъртта е удавяне. По вътрешните органи има височинни травми от високо падане, не са открити следи от насилие. „Две са основните хипотези – нещастен случай и самоубийство“, заяви Чавдаров.

 Той съобщи и първите проби за наличие на алкохол – 1.26 промила са открити в кръвта, 2.04 в урината, и 1.94 в гръбначно мозъчната течност. Стана ясно още, че 39-годишният мъж не се е прибирал две денонощия преди това в дома си, а родителите го обявили за издирване. Разследват се хората, с които се е срещал преди настъпването на смъртта.

Иванов потвърди, че няма никакви други доказателства, освен по версиите за нещастен случай или самоубийство. Вещите на Александров не са намерени, „Може да са паднали“, предположи Иванов.


image0 (9K)