Нечувана шуробаджанащина лъсна в листите на Марешки, цяла фамилия – кандидати за депутати

Майка, баща, двете им дъщери и двамата зетьове напират да влязат в парламента.

Нечувана шуробаджанащина властва в листите за бъдещи депутати на партия „ВОЛЯ“ с лидер Веселин Марешки. Цяла фамилия е издигната от различни райони на избираеми позиции, съобщи източник на Флагман.бг. Основната връзка в случая е водачът за Бургас Гергана Желязкова Стефанова, роднините на която разпознаваме в списъците за различни МИР-ове. Именно Стефанова движи аптекарския бизнес на Веселин Марешки в Бургас и региона. Ако партията, на която социолозите към момента дават поне 10%, събере достатъчно гласове, тогава майка, баща, двете им дъщери и техните съпрузи ще попаднат в Народното събрание.

Така за пръв път в историята на българския парламентаризъм на депутатските банки ще се нареди цяла фамилия и вместо заседания на парламентарна група, в стаичката на „ВОЛЯ“ в Народното събрание ще си организират семейни съвети. За какво става въпрос?

Гергана Желязкова Стефанова е водач на листите на партия „ВОЛЯ“ в Бургас и Сливен.

За огромно наше учудване обаче в списъците на Движение „ВОЛЯ“ в Благоевград и Кърджали открихме съпруга й Иван Стефанов Стефанов, който е на втора избираема позиция.

Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова е втора в листата на Движение „ВОЛЯ“ във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач на листите в Ямбол и Хасково.

Роднинската инвазия обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана Стефанова – Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в листата на „ВОЛЯ“ в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й пък и зет на Гергана Стефанова – Деян Пенев Велев, е втори в най-желания и оспорван 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Репортер на Флагман.бг потърси позицията на водачката за Бургас Гергана Стефанова, която в началото увърташе: „В момента г-н Марешки коментира листите. Не знам каква позиция да заема по въпросите Ви, изпратете ми имейл и ще Ви отговоря писмено.“

„Баща ли Ви е г-н Желязко Ганев Славов, майка ли Ви е Калинка Славова, сестра ли Ви е Деяна Желязкова Славова – Велева…“, попитахме ние, на което г-жа Стефанова отвърна единствено, че Желязко Славов й е баща и побърза да затвори телефона. След минути Стефанова явно размисли и позвъни обратно с оправданието, че връзката се е разпаднала.

„Там, където не съм водач, не съм запозната все още с листите, тъй като регистрацията се потвърди в петък. Калинка Славова е майка ми, за другите също е вярно, но не знам как са попаднали в списъците“, каза Гергана Стефанова.

„Г-н Марешки събира почтени хора по различни канали, възможно е да е така. Не мога да потвърдя кой е попаднал, всеки отговаря за себе си. Тук не говорим за семейства, а за професионализъм, хората са попаднали по различни пътища пред г-н Марешки, не знам какво е било неговото решение. Аз съм запозната с листите, които ще водя“, добави водачката на „ВОЛЯ“ за Бургас.

Дали със семейството й ще направят първия прецедент в историята на българския парламент – това според нея щели да решат хората на 26 март.

Опитахме се да зададем въпроса директно на лидера на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки, но не успяхме да се свържем с него по телефона. Очакваме неговата позиция – дали е бил наясно, че нарежда в листите си няколко поколения роднини.

flagman.bg


image0 (9K)