Нечовешко: Мъж осинови 18-месечно момиченце и след две седмици го уби

Мъж е убил 18-месечно момиченце две седмици, след като той и съпругът му го осиновили.

Осъдителната присъда бе произнесена днес, след повече от 4-седмичен процес, предаде Би Би Си.31-годишният Мат Скъл-Хикс от графство Корнуол избухна в сълзи, щом я чу – той отрича да е нанесъл смъртоносните удари, но съдът не се съобрази с показанията му, а със заключенията на 12 медицински специалисти, шестима лекари,които приложиха убедителни доказателства.

[ad id=“255238″]

На 25 май 2016 г. мъжът повикал спешна помощ и обяснил на отзовалия се екип, че е намерил момиченцето в безпомощно състояние, лежащо на пода. Лекарите не успели да го спасят.

На 29 май Елзи издъхнала в болница. Патологът д-р Стивън Лийдбетър смята, че раните на малката Елзи са „много типични“ за бебета, които са били разтърсвани и удряни по главата. Според него смъртта е настъпила вследствие травма на главата. Скенер показа, че тя е имала мозъчен кръвоизлив, а аутопсията е разкрила, че е имала счупени ребра, счупена лява бедрена кост и фрактура на черепа. Имало и кръвоизлив в двете ретини. Специалистите предполагат, че тя е паднала или е била хвърлена от стълбището в дома на Скъл-Хикс.По време на процеса свидетели разказаха за получавани съобщения, в които обвиняемият описва Елзи като „психо“ „Сатана в ританки“. Съседи пък чували крясъци и клетви по адрес на детето.

Източник:bnews.bg


image0 (9K)