Неуморните Тия и Рени като с магия разпалват интереса на по-малките за знания

Науката, която ти е интересно да учиш! – Проектът „ТвоятаНаука“ на Тия Каишева и Ренета Георгиева, дванадесетокласничките в ГПЧЕ „Ромен Ролан“, които поднасят знания на по-малките ученици по занимателен начин, набира скорост.

Те отново гостуваха в СУ „Железник“, провеждайки с шестокласници интересен и забавен час по математика.

Отборът на СУ “Железник” стана първи в математически турнир “Пукльовците”

Скучно, нали? Напротив! Оказа се, че може да бъде повече от увлекателно!

Стара Загора: Две умни и красиви момичета будят умовете на по-малките ученици

Момичетата пренесоха децата чак в Египет, разкривайки математическите тайни на пирамидите в Гиза.

Всичко започна с кратко обяснение за числото π и връзката му с пирамидите.

Математическата екскурзия продължи, докато изведнъж забелязаха, че приятел от групата се е изгубил в пирамидата и не може да намери пътя навън. Свързвайки се с него стана ясно, че за да се освободи, той трябва да подреди седем геометрични фигури във формата на котка – свещеното животно за египтяните. За решаването на задачата учениците са разделени на отбори и подреждат пъзела Танграм. Тъкмо го подредиха, се получи ново съобщение. Оказа се, че изгубилият се трябва да дешифрира мистериозен код, с който да отвори последната врата на пирамидата. Отново в отбори учениците решиха три задачи, за да помогнат на приятеля си.

Когато той накрая е свободен, им даде да играят Kahoot, съдържащ наученото от часа, свързано с пирамидите, с числото π и други логически задачи.

Макар че учениците са само в 6 клас, два отбора успяха да разгадаха сложната задача, а Теди Вангелова я реши за 2 минути!

Успех на проекта, креативни момичета!


image0 (9K)