Несрин Узун: Станахме жертва на добротата на бизнесмена Бенчо Бенчев

Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев. По този начин ексдепутатът от ДПС Несрин Узун обясни замесването на името му и това на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев с ареста на Митьо Очите, предаде Флагман.бг.

[ad id=“225664″]

На пресконференция Несрин каза, че е запазил три стаи в хотел „Рамадан“ в Истанбул на името на Бенчо Бенчев, но не знаел кой ще пътува с него. Това била обичайна практика, защото често му резервирал хотел в Турция – знаейки добре турски език.

Вечерта преди ареста, на 2 август, Бенчев и Несрин Узун били на среща в ресторант, вечеряли заедно, а след това бившият народен представител закарал Бенчо Бенчев до хотел „Рамада“. След като дошли на място, пред хотела, видели течащата акция срещу Очите и Несрин Узун бил помолен от турските власти, като човек, владеещ езика, да присъства на разпитите и да помага с превода. Нито той, нито Бенчо Бенчев са били задържани в Турция, обясни Узун. 24-часовата мярка им била наложена в България.

[ad id=“263680″]

Той уточни, че с Бенчев са били в различни хотели и не е знаел при резервацията имената на останалите хора, които ще бъдат настанени в стаите.

„Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадох неприятни моменти за най-близките ми. Съжалявам и съм възмутен от някои анализатори, които се опитват да свържат случая с партията, чийто представител съм бил“, заяви Узун.

[ad id=“236993″]

Несрин Узун бе два мандата депутат – в 39-ото и 40-ото Народно събрание. С общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев имат общ бизнес с отглеждането на киви и са съдружници във фирма, занимаваща се със строителни дейности, отбелязва БТА.


image0 (9K)