Непълнолетна българка родила от католически свещеник, била подлагана на сексуално насилие

Медии в Австрия подеха компания в защита на българка, която родила близнаци от католически свещеник и то още докато била непълнолетна. Тя е била принудена да даде бебетата за осиновяване, пише вестник „Телеграф“.

[ad id=“225664″]

Жената, която наричат Клара Д., била родена в България, но се озовала със семейството си в Австрия в началото на 90-те години на миналия век. След като станала жертва на сексуално насилие от страна на баща си, едва 13-годишна тя била настанена в католическия детски дом в град Холабрун. Там обаче попаднала в лапите на местния свещеник. Когато я накарали да отиде на изповед при него, той заявил: „Греховете ти няма да бъдат опростени, ако не ми дадеш и на мен„. Последвали няколко години на редовно сексуално насилие.

[ad id=“263680″]

Той ме чакаше в колата си на гробището. Заплашваше ме: „Ако кажеш на някого, ще те убия„, твърди Клара. Когато станала на 17 години, тя забременяла от католическия свещеник, който е известен само с инициала Ф.

Клара родила близнаци. В акта за раждане свещеникът бил записан като техен баща. Преди това обаче една монахиня от детския дом я удряла по корема, докато й изтекли водите. „Искаха да пометна„, споделя Клара. Монахинята казала, че би било добре, ако децата починат, защото иначе щял да пострада манастирът. Двете момиченца обаче оцелели, въпреки че се родили преждевременно.

[ad id=“236993″]

Организация за защита на лица, пострадали от църковно насилие, която води кампанията в полза на Клара, обвини главата на католическата църква в Австрия кардинал Кристоф Шонборн. Твърди се, че е изоставил младата майка, въпреки че тя се е обърнала към него за съдействие. Единственото, което направил, било да премести прегрешилия свещеник в друга енория, в провинция Долна Австрия.

[ad id=“236999″]

Същевременно, както твърди Клара, католическата църква в Австрия я принудила да даде близначетата за осиновяване. През следващите години тя многократно се опитвала да влезе във връзка с децата си и да развали осиновяването, но без успех.

[ad id=“218001″]

Отгоре на всичко, Клара и други млади жени били – по принуда, подлагани на болезнени гинекологични процедури, при които им взимали яйцеклетки. „Имаме нужда от вашите яйцеклетки, други жени имат нужда да забременяват„, казвал гинекологът.


image0 (9K)