Непокорните и упорити деца са по-успешни в живота

Немски учени са доказали, че палавите деца в бъдеще могат да бъдат успешни в кариерата си, дори да станат милионери.

[ad id=“225664″]

Експертите наблюдавали 745 мъже и жени, от навършване на 12 години и до 52 години.

По време на наблюденията, учените са успели да установят няколко любопитни фактора, които допринасят за успеха в бъдеще.

Сред тях са,  ума, социално-икономическия статус на родителите, продължителността на образованието, сериозното отношение към учението, постиженията по време на обучението, както и желанието да се нарушават правилата и да не се подчиняват на родителите си.

[ad id=“263680″]

Желанието да се нарушават правилата и да не се подчиняват на родителите си, учените с голяма изненада са установили, че е най-силно изразеният фактор и прогнозиращ високо ниво на бъдещи доходи.

Както предполагат авторите на изследването, такива хора оценяват конкуренцията повече, отколкото междуличностните отношения, а може би те просто са повече от другите.

Изследователите също са открили и възпиращи фактори.

Два от най-важните са: чувството за малоценност и общо песимистично настроение. Децата с такива качества обикновено са зле в училище, което значително намалява шансовете им за в бъдеще.

[ad id=“218001″]

svoenravni deca

Друга международна група учени открила, че своенравните деца демонстрират по-добри резултати в бъдеще.
Специалисти са установили, че детето, което противоречи на родители и педагози в живота може да постигне високи показатели в кариерата си.

Специалисти са провели изследвания по тази тема, след което след 40 години са го повторили.
В експеримента са взели участие 700 доброволци на възраст от 12 до 52 години.
Основна цел на изследването станало определянето на връзките между своенравността на детето и неговите успехи в бъдещия живот.

[ad id=“236993″]

В експеримента се отчитали умствените способности на човека, а също и нивото на неговото развитие.
Като цяло, участниците, които проявявали нетърпение, съпротива и взискателност в бъдеще постигали високи резултати в работата си и имали авторитет в обществото.

Преведено:zarata.bg


image0 (9K)