Ненчо Балабанов го кара на кредит, изплаща 500 бона

Звездата на новия български сериал „Ол инклузив” Ненчо Балабанов е затънал до гуша в кредити към 3 банки, научи HotArena. Водещият на „Господари на уеба” се е обвързал с финансовите институции за 30 години напред, тъй като теглили тлъсти кредити за 2 апартамента в столицата. „Хич не съм цъфнал и вързал, но не се оплаквам – работя здраво, плащам си ипотеките”, признава Ненчо.

39-годишният актьор, който е родом от Котел, изтеглил първия си заем през 2001 г., още преди да се роди синът му Богомил. Тогава Ненчо бил женен за 11 години по-възрастната от него музикална педагожка Ралица. Тя е единствената жена, която комикът е водил до олтара. Тъй като имала щерка от предишен свой брак, още преди появата на Богомил, Ненчо предложил на бившата си жена да изтегли кредит за жилище. Банката му отпуснала заем за максималния срок от 30 години за 100 000 евро, а срокът за погасяване на дълга му бил 2031 г.

Малко след раждането на Богомил през 2005 г. Ралица и Ненчо обаче се развели, а вноската по кредита се оказала непосилна за учителската заплата на Ралица. Балабанов отстъпил жилището на бившата си жена и сина им с уговорката само той да изплаща борча към банката.

„Това е моето решение. Ще изплащам апартамента до 2031 г. Но това е отговорност, която съм поел и няма да се отрека от нея”, признавал е актьорът.

След като напуснал дома си, той заживял под наем. След развода доходите на Ненчо постепенно започнали да се увеличават. За да помага финансово на Ралица и Богомил, той започнал да приема все повече ангажименти. В края на 2001 г. е поканен да играе в Младежкия театър. Междувременно с колегите си прави куклени представления в Учебния куклен театър и обикалят из различни фестивали по света с тях. Получава роли и в Музикалния театър.

Години по-късно Балабанов изтеглил нов ипотечен кредит за още 100 000 евро, за да си купи свое жилище. С обзавеждането на втория апартамент задълженията му скочили до половин милион лв. Комикът не само, че съвестно плащал дълговете си, но и от време на време се глезел с пътешествия до екзотични кътчета по света. Миналата година комикът заработи тлъст хонорар като Кукера в шоуто „Маскираният певец”, а в момента е в ефира на Нова телевизия в сериала „Ол инклузив”.

„Мои приятели са против тегленето на банкови заеми, но няма как без тях. Не съм от милионерска фамилия, та да не се налага да прибягвам до кредитиране за големи покупки. Пожелавам си да бъда жив и здрав, за да работя и да мога да си изплащам задълженията”, откровен е актьорът. Освен двата ипотечни кредита, Балабанов си купил и кола на лизинг.

Звездният час на Ненчо удари с участието му в третия сезон на шоуто за имитации „Като две капки вода”. Освен слава, имитаторът на Бойко Борисов спечели и голямата награда – лек автомобил „Хюндай”. Актьорът отиде с лъскавото возило до морето, а след това обяви в социалните мрежи, че го продава. Освен екстрите на колата, победителят изтъкна, че при покупката ще има снимки и автографи с него. Ненчо преценил, че ще е по-добре с 30-те хиляди лева, които взел за колата да си погаси част от вноските по лизинга.


image0 (9K)