Нелина Факлиска е прегазеното българче на пешеходна пътека в Кипър

Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е починалото дете в болница в град Пафос, след като бе ударено от автомобил на ул. „Тасос Пападопулос“, съобщи Reporter.

Както ЗАРАТА писа това станало пред дядо й, който я съпровождал всеки ден до тази пресечка. Според говорителя на местната полиция Михалис Йоану тя била блъсната към 14 ч. местно време в петък от кола, зад чийто волан била 70-годишна водачка, която впоследствие изпаднала в шок.

Кола прегази 10-годишно българче на “зебра” в Кипър пред очите на дядо му

Момичето било превозено в критично състояние до Спешното отделение на градската болница в Пафос, където починало.

Образователният министър на Кипър Костас Хамбиарурис посети семейството на детето в болницата, той изказа съболезнованията си и обеща на родителите на Нелина своето съдействие и помощ. Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то основно училище „Пефкиос Георгиядис“, за да говорят със съучениците й, пише БЛИЦ.

Момичето е родено в българско семейство в Кипър, което има и 8-годишно момче. Полицията разследва обстоятелствата, довели до трагедията.

Медиите отново призоваха със закон да се гарантира засилен контрол над продължаването на срока на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст.


image0 (9K)