Незабравима среща на учениците от II ОУ – Стара Загора с пожарникар № 1 – комисар Стоян Колев

Вълнуваща и незабравима – така може да се определи срещата на учениците от II ОУ „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора с един от героите на нашето време – комисар Стоян Колев, директор на Дирекция ПБЗН-Ст.Загора, удостоен с високото звание „Пожарникар за 2016 г.”

Komisar Stoian Kolev_resizeНа 6 април 2017 година в актовата зала на Второ основно училище г-жа Милена Желязкова представи скъпия гост и му предостави възможността да разкаже за професията на огнебореца.

Комисар Стоян Колев запозна учениците с трудната и отговорна задача на работещите в системата на „Пожарна безопасност и защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.”

Той сподели, че голямото отличие, с което е удостоен, е признание за работата на целия негов екип от огнеборци. Комисарят показа специално изработената купа и получения почетен знак на МВР-първа степен.

Голямото признание за високия му професионализъм, проявен при овладяване на изтичане на газ пробан-бутан, идва в навечерието на неговия 50-годишен юбилей.

Освен комисар Колев в други категории са отличени – младши инспектор Адриана Димитрова от РСПБЗН ТЕЦ- „Марица-Изток2” и инспектор Марин Радев, които също присъстваха на срещата.

Огнеборец №1 направи демонстрация с предпазното облекло и необходимото снаряжение, като изтъкна изискванията да бъдеш огнеборец – физическа сила, бързина, екипност в действията.

Учениците отправиха многобройните си въпроси към госта, свързани както с личния му професионален път, така и с отношението му към образованието и подрастващите.

Госпожа Желязкова подари на госта юбилейни сувенири и пожела до нови срещи.

 


image0 (9K)