Недоволни пациенти протестираха пред сградата на Министерството на здравеопазването

Протестиращите подчертават, че зад тях не стои нито една политическа партия.

Пациенти, които чакат за спешна белодробна трансплантация в чужбина, подкрепени от неправителствени организации,  протестираха пред сградата на Министерството на здравеопазването.

Гражданите изказват неодобрението си от Комисията за лечение в чужбина, тъй като заради забавена процедура от тяхна страна, единствената болница в Европа, която извършва белодробни трансплантации на българи, е преустановила приема на български пациенти.

„Ръководството на единствената болница в Европа, където се извършват белодробни трансплантации на българи, беше принудено да преустанови по нататъшни прегледи и прием на наши сънародници, поради неадекватното поведение на Министерство на здравеопазването за осигуряване на предварително предложената сума за тази операция“, се казва в позицията на организаторите.

Информацията потвърдиха и от пациентска организация „Заедно с теб“, откъдето пък поискаха оставката на д-р Ивелина Георгиева, която управлява дирекция „Медицински дейности“ във ведомството, информират от вестник „24 часа“.


image0 (9K)