Неволите на нападнатия от диво прасе турист не свършват с травмата

Както стана ясно, турист беше ранен при сблъсък с диво прасе в Стара планина. Животното нападнало мъжа под връх Ботев. Но неволите ми не свършват дотук.

Туристът се качвал сам към най-високия връх, когато на излизане от Тарзановата пътека видял как диво прасе се спуска срещу него. Поискал да избегне сблъсъка, той закача и усуква крака си.

Първа помощ на пострадалия са оказали наблизо преминаващи други туристи. 10 спасители на Планинската спасителна служба от Карлово, Калофер и Пловдив организираха спасителна акция за транспортиране на 51-годишния мъж от подножието на връх Ботев до карловската болница. Той е с контузия на крака и без опасност за живота.

Какви са обаче другите неволи, които му се струпват на главата след инцидента:

Пострадалият турист няма застраховка и ще трябва да плати разходите по спасителната акция, които са около 600 лева.

„Странна работа. Много е рядко там диво прасе да се срещне на открито, извън гората. Като го е усетило, то се е качило нагоре по пътеката, но явно други туристи са слизали и то се е подплашило и е тръгнало с голяма скорост към мъжа“, коментира Христо Стаматов – началник на ПСС-Карлово. „Той се е опитал да се отмести, но не е успял. То го закача, при бутането настрани, кракът му се заклещва в камъка и му усуква глезена. Правете си застраховки дами и господа, които ви спестяват доста главоболия при отношенията между вас и спасителната служба“, заяви още Стаматов в ефира на Нова тв.


image0 (9K)