Невероятен празник днес в детска градина „Звездица“!(СНИМКИ)

Продължават инициативите на Ученически съвет при СУ „Железник“ в Седмицата на християнското семейство. Днес ние бяхме гости на специално тържество, посветено на Деня на християнското семейство, разказа за ЗАРАТА педагогическият съветник в училището Траяна Кайракова.

Група „Дъга“ провежда ежеседмични часове по религия с преподавател Милена Иванова. Много молитви, стихове за семейството и песни са научили децата за краткото време от началото на учебната година.

Отец Живко и отец Димитър бяха специални гости, както и баби, мами, все членове на семействата на децата.

Г-жа Иванова разказа с цветни картинки историята на този хубав православен празник. Отец Живко каза, че днес е ден за празнуване и точно затова децата са избрали именно него – деня преди въвеждането на малката Мария в храма Божи.

Отците благословиха всички за здраве, а учениците подариха на мъниците кошница с материали за рисуване и сладка почерпка.

Малките възпитаници на г-жа Бистра Желева и г-жа Надежда Иванова, в чест на празника посадиха кипарис, тяхното първо дръвче.

Беше наистина уникално изживяване, завърши обобщаващо Кайракова, защото, каза тя, както пеят малките сладури, „Човекът без семейство не може да живей!“.


image0 (9K)