Невероятен жест! Огромно анонимно дарение от Германия пристигна днес в приюта за бездомни кучета в Стара Загора

Днес в Общинския приют за бездомни кучета в Стара Загора пристигна огромно дарение от Германия. Два контейнера и два палета с общо тегло 1200 кг с необходими храни и вещи за обитателите на приюта пристигнаха с камион на куриерска фирма.

[ad id=“225664″]

Дарението включва храна за кучета и котки под формата на консерви, гранули и лакомства. В пратката се съдържат и легла за кучета, одеяла, кофи, метли и всякакви пособия и консумативи, необходими за работата на приюта.

 

Изпращачът е анонимен, но всичко ще намери приложение в отглеждането на подслонените там близо 100 кучета – възрастни и бебета в момента. „Нямаме никаква информация кой може да ни изпраща това дарение. Подобен жест се случва за първи път от създаването на приюта“, сподели управителката Полина Георгиева. Тя уточни, че храните са с високо качество и ще бъдат използвани за по-слабите и недохранени животни.

[ad id=“263680″]

Общинският приют има капацитет 50 кучета, които след залавянето им следва да бъдат кастрирани и върнати на местата, откъдето са прибрани, ако не са агресивни. Той се издържа със средства от общинския бюджет като за година са предвидени 100 000 лв. Доброволци и граждани помагат редовно на приюта и правят различни дарения, но параметрите на днешното са необичайни, отбелязват служителите там.


image0 (9K)