НВ митрополит Киприян и областният управител Гергана Микова представиха пред журналисти календар-общо дело

Днес в залата на Областна управа в Стара Загора, областният управител Гергана Микова и НВ митрополит Киприян представиха пред журналисти календара на Областта за 2018 г. Защо толкова официално и защо заедно? Защото календарът, изработен от „Акрон“ е нещо специално – посветен е на 140-годишнината от освобождението на Стара Загора от османско владичество и въздигането на града. Думата „въздигане“ е специално подбрана от митрополита на Старозагорска епархия и приета като най-подходяща от областния управител на Стара Загора. Съставен е изцяло от черно-бели снимки на известни места и сгради в града на липите през миналия век, предоставени от архива на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

НВ митрополит Киприян използва възможността да изрази благодарност към министерски съвет, който точно днес – в деня на Игнатий Богоносец, отпусна нужните за предпроектни проучвания 395 000 лв. за ремонта и реставрацията на храм-паметника „Св. Александър Невски“. След приключване на проучванията ще стане ясно колко точно са нужните средства за втория етап – същинският ремонт и реставрация на храма.

Областният управител Гергана Микова пожела на всички присъстващи на срещата и на всички граждани на областта една още по-добра, здрава и успешна Нова година.

Прекрасни коледни песни изпълни хор „Жарава“ и внесе още по-празнично настроение, а също и мил размисъл колко е нужно наистина да обърнем внимание на тези, изпълнени с красота дни, въпреки забързаното ежедневие и да си подарим усмивка един на друг. 

[ad id=“263680″]


image0 (9K)