На 25 години и с 19 присъди отново задържан в дома на майка си в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Янко Д., на 25 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 4 февруари 2017 г. заедно със своя позната обв. Янко Д. гостувал в дома на майка си в  Стара Загора. Около полунощ след употреба на алкохол той предизвикал скандал в дома на майка си, като се държал агресивно и заплашвал с физическа саморазправа нея и своята позната. Свидетели подали сигнал в полицията и обвиняемият е бил задържан.

Обв. Янко Д. е осъждан 19 пъти за периода от 2008 г. до 2017 година, като присъдите му за извършени престъпления против собствеността – кражби и грабежи. На 23 декември 2015 г. Янко Д. е бил освободен от затвора – гр. Ловеч, след като е изтърпял наказанието си от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Янко Д. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Янко Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)