На 16 ноември, в къща- музей „Гео Млилев“ ни гостува младият македонски писател и журналист Филип Димкоски

В сряда, в 17:30 ч. в къща музей „Гео Милев“, по покана на литературен клуб „Приятели на книгата“ към НЧ „Родина-1860“, гостува младият македонски писател и журналист Филип Димкоски.

Филип Димкоски е роден през 1995 г. в Прилеп. Основно и средно образование завършва в родния си град. Студент е във Факултета по земеделието и храните в Скопие. Пише от най-ранна възраст. През 2010 г. представя първата си стихосбирка, озаглавена “Наjхранливи зборови од детска душа дарови“, която е наградена с отпечатване и публикуване от ДАТА – Песнопој, Битоля. През 2014 г. в издание на Градска библиотека ,,Борка Талески“ – Прилеп, излиза от печат стихосбирката му ,,Божилак на исконот” (“Дъга от древността”), спечелила първа награда на конкурса ,,Вознес” в Битоля. Книгата е преведена на сръбски и английски език.
Филип работи в областта на журналистиката и е дългогодишен сътрудник на най-стария македонски всекидневник ,,Нова Македония “, както и на няколко македонски и сръбски интернет портали. Има опит в радио и телевизионната журналистика. Носител е на множество национални и международни награди.


image0 (9K)