На 11 юли хладно време и бурно море

На 11 юли още в сутрешните часове валежите и в източните и южните райони ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. През деня над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. С предимно умерен вятър от север ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд над Рило-Родопската област и Източна Стара планина, където все още ще има слаби превалявания, но в процес на спиране. Ще духа умерен, по билата и временно силен север-северозападният. Остава хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 10°.

Над Черноморието още в сутрешните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°- 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони временно до 4 бала.


image0 (9K)