На Цветница близо 8 000 гледаха във Фейсбук празничното богослужение на митрополит Киприан

На големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим, по-известен като Цветница, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора.

Изключителна дисциплина и спазване на указанията на Националния оперативен щаб показаха старозагорските миряни. В храма, броят на вярващите беше около 30 души, а близо 8 хиляди се възползваха от живото излъчване на службата в новосъздадената страница на Старозагорска света митрополия в социалната мрежа Фейсбук.

Към всички тях владиката се обърна с думите, че необичайният начин, по който през настоящата година посрещаме едни от най-светлите ни празници, не може и не трябва да позволяваме да отнема от нас пълнотата и чистотата на онази радост, с която Сам Господ и Неговите апостоли ни призовават всякога да пребъдваме. (Пълния текст на обръщението е в прикачения файл).

Днешното вечерно богослужение – последование на Жениха – начало на страданията на Господ Иисус Христос, ще започне в 19:00 часа, в Катедралния храм „Св. Николай“.

 


image0 (9K)