На международния турнир по плуване „Руси Русев“ в Стара Загора ще се покриват нормативи за световното първенство

Международният турнир „Руси Русев” ще бъде възможност за плувците ни да покрият норматив за световното първенство на малък басейн в Хангжоу (Китай) през декември.
Четвъртото издание на надпреварата в памет на треньора и деятел ще се състои 27 и 28 октомври. Организатор е ПК Траяна, а турнирът от календара на БФПС и ФИНА, ще се проведе традиционно на местния басейн със съдействието на Община Стара Загора. Надпреварата ще се проведе в три състезателни полудни.

[ad id=“225664″]
Възрастите са три – мъже/жени и юноши и девойки в старшата и младшата възраст. Най-добрите плувец и плувкиня, според постижението им по точковата таблица на ФИНА, ще бъдат наградени с парични награди от по 150 евро и плакети. Техните треньори с по 100 евро. Награди и купи очакват най-добрите във всяка възрастова група по пол. Право на участие имат само картотекирани състезатели към БФПС.

[ad id=“263680″]
Клуб може да участва максимум с 14 състезатели. Всеки плувец има лимит от четири дисциплини плюс щафети. Ограничените дисциплини са две. Сериите на 400 м съчетано са две от пол, на 400 м св. стил три. Предварителните заявки се приемат в ПК Траяна до 15 октомври.

 

Източник – bgswim.com


image0 (9K)