На всеки българин, който мрази ромите, пожелавам децата му да се родят в условията, в които се раждат циганските бебета

Поредната антициганска истерия се развихри в последните дни. Причината е, че частна фондация отпуска около 1 млн. лв. за период от две години за стипендии от по 30 евро на цигански ученици между 9-ти и 10-ти клас, които са с успех над 3,50. Това бе обявено от Министерство на образованието.

liana_pandelievaИ се започна: ами моето дете, дето е с успех 5,60, получава по 25 лева от държавата. (Лоша държава! Длъжна е да дава по 250 лева за успех над 5,5!). Втората теза: „Мръсните цигани ни превземат, станали сме циганска държава!“

Късоумието на всички с подобни коментари е смайващо. Първото видимо нещо е, че никой не е опитал дори да разбере за какъв вид помощ става дума, за кого се отнася, камо ли да проумее, че от тази помощ ще се ползват едва 700 деца. От всички ромски ученици, които изобщо си правят труда да влязат в клас, едва 700 успяват да изкарат някакъв приличен успех.

Каква дива ненавист от чистокръвни белокожи арийчета заля тези 700 цигански деца, които вече са изкласили до 9-ти клас и които ще завършат гимназия! Омразата на българите е по-разрушителна от всяка здрава мисъл.

[ad id=“225664″]

На всеки български ариец, който мрази циганите (и обича негрите), пожелавам децата му да се родят в условията, в които се раждат циганските бебета – в коптори, без креватчета, без памперси, без играчки, без отопление, без елементарни условия да живеят здрави. Те нямат играчки, нямат книжки, нямат ваничка с плуващи в нея играчки – о, да, те всъщност нямат и баня. Те всъщност по рождение нямат бъдеще. Това е така, защото самите родители никога не са добили нито образование, нито култура, нито елементарна визия за това що е то добър живот. На българите, гневни на финансовия просперитет на циганските семейства, пожелавам да богатеят точно като тях и съответно да се радват на същия комфорт на живот.

Вчера една дама написа, че циганските деца получават безплатно всички „допълнителни форми“. Кога за последно видяхте циганче на тенис? А на балет? В отбор по баскетбол? На морски лагер? Кога видяхте циганче в мола докато му купуват подаръци за Коледа, например?

Други казаха, че нека циганите първо да започнат да работят, па после да получават стипендии. Типична надменност на тези, които криво-ляво са завършили по нещо и криво-ляво работят по нещо.

[ad id=“225664″]

Ние, българите – като хора, като управляващи, допуснахме цял етнос да се върне толкова назад в развитието си, че разликата между белите и „цветните“ да достигне до разрив, който върна циганите в 17-ти век. Как нито един български ариец не реагира бурно, че парите от чужди фондации, дадени за приобщаване на ромите, бяха откраднати – говорим за десетки милиони.

Сега сме изправени пред национална криза: с гигантски темпове расте броят на неграмотните двукраки, които обаче искат да ядат, искат да се топлят и се множат неконтролируемо. Образованието е единственият възможен начин да се пречупи този модел – не съществува друг! Днес циганите са диви, агресивни, те очакват, че всичко в живота трябва да им се дава наготово, те дори не предполагат, че могат да живеят успешно, ако са завършили образование. И вината за това не е тяхна – ние сме доволни докато те си преживяват в гетата си и не се мешат с нас. Ние не искаме те да научат как може да се живее по друг начин.

Само след няколко години едно днешно дете и бъдещ работещ (благодарение на образование и ценз) ще издържа по 9 пенсионери и по 15 цигани. Това ли искаме да децата си днес? Наистина ли не желаем възможно най-бързо циганите да бъдат вкарани в системата на образованието, за да могат да бъдат част от работещите, а не част от паразитите?

Да допуснем, че парите за стипендии на 700-те циганчета, изкарали успех над 3,5 след 8-ми клас, та да получават финансова помощ между 9-ти и 10-ти клас, се отпускат от държавата. Бурната ярост на нацията ще е срещу 700 деца? И то 700, които въпреки рождената си мизерия, въпреки рождената си липса на всякаква перспектива, все пак проявяват упоритост, за да се учат!

Тях ли мразят българските арийци?!

Водих доста дебати по темата. Чух сума истории колко недостигали детските, давани от държавата. Откак моята дъщеря навърши две годинки, не съм взела лев детски от държавата. С тях ли ще отглеждам СВОЕТО дете?

Като родител винаги съм била и строга, и много изискваща. Парите, които получаваше като джобни, бяха около четири пъти по-малко от средното, което други родители даваха. Аз не мисля, че ученикът се нуждае от съществени джобни, след като има дом, храна, транспорт, плаща се за тренировки, за ваканции. Но като родител съм длъжна да науча детето си да се труди, да си изкарва стипендията и при първа възможност да започне да изкарва и само парички, за да знае цената на труда. А първите си парички дъщеря ми изкара на 13 години, като помощник-планински водач. Цели 70 лева изкара за цяло лято. И беше горда като паун.

Като родител няма и да ми хрумне да злобея, че някакви деца от друг етнос получават по няколко левчета отгоре за поощрение и като обещание, че когато се трудиш, това ще се отплати.

Всеки, който прочете това и счита, че съм много неправа, да е така добър да ме махне от листата с приятелите ми. На моята стена няма и демокрация, следователно всеки, който излезе с расистки коментар, ще го отпадна аз.

Автор: Лияна Панделиева

Източник: Фейсбук


image0 (9K)