„Нашите намерения са чисти“ – декларация на стачкуващите в „ДЗУ“

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Септември” брой 64, 1990 г.
„НАШИТЕ НАМЕРЕНИЯ СА ЧИСТИ”
В редакцията се получи декларация от стачния комитет на стачкуващите в Завода за информационни носители във фирма „ДЗУ”, в която те изразяват своето безпокойство от предприетите контрамерки на ръководството.
„Отново в привичния си стил с писмо № 52-2 800-2203 по повод стачката – се казва в декларацията, – ръководството се опитва да сплаши стачкуващите, несъгласни с досегашния начин на работа във фирмата. Както по-рано инициативния комитет бе квалифициран като „сили с нечисти намерения”, така и сега ръководството на фирмата заявява, че група работещи са се провъзгласили за стачен комитет за дестабилизиране на обстановката във фирмата”…
По-нататък в декларацията избраният и утвърден на общо събрание стачен комитет изразява своя категоричен протест срещу необоснованите обвинения и манипулации на ръководството срещу откритите заплахи за дисциплинарно уволнение на стачкуващите.
В заключение се отправя призив към всички колективи на фирма „ДЗУ” да подкрепят протеста на специалистите и работниците от ЗИН, които заявяват, че ще продължат ефективната стачка, независимо от заплахите на ръководството, до удовлетворяване на всички техни искания.
(Соб. инф.)


image0 (9K)