Националният протест в София прерастна в шествие по централните булеварди

Националният протест в столицата срещу поскъпването на горивата вече наброява няколкостотин души и прерастна в спонтанно шествие по централните булеварди.

Хората тръгнаха от площад „Александър Първи“, по бул. „Дондуков“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Цар Освободител“. Полицията поетапно спира движението заради протестното шествие. Няколко минути протестиращите скандираха пред сградата на парламента, след което се насочиха към Орлов мост. Кръстовището беше блокирано, а шествието се насочи отново към сградата на Народното събрание, съобщава БНР.

През цялото време протестиращите скандират „оставка“ и „мафия“. Забелязват се лицата на лидери на някои от по-малките извънпарламентарни партии, но те по никакъв начин не агитират хората. Веят се само български знамена. Някои от скандиранията са насочени персонално към премиера Бойко Борисов.

Не е ясно докога ще продължи митингът. Организаторите отказват да кажат какви са намеренията им за по-късен етап. Движението в центъра на София е затруднено.

Полицията арестува шофьор, извършил рискови маневри с колата си близо до протестиращите. Мъжът е задържан в района на Централния военен клуб, след като не спазил първоначалните разпореждания да спре. Отведен е в 5-то РПУ. Предстои да му бъде направена проба за алкохол и наркотици.


image0 (9K)