Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия официален мач в историята си

Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия официален мач в историята си. В пръскащата се по шевовете зала „Триадица“ в откриващия ден на европейското първенство, дивизия С, на което София е домакин, баскетболистите на Владимир Искров се наложиха над Унгария с резултат 50:33.

 

Преди срещата се проведе и официалното откриване на шампионата, а в препълнената зала „Триадица“ местата не стигнаха за всички зрители.

Част от откриването беше и националният отбор на България за момичета до 16 години, който подкрепи националите на колички. Състезателките, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, изпяха заедно с момчетата на колички химна на България!

 

Георги Иванов изигра много силен мач за победителите, завършвайки с 16 точки и 11 борби. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов. Мартин Иванов бе много полезен с 8 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 4 точки. Силно се представи и капитанът Николай Ваклинов – 9 борби и 2 точки. Стюарт Олсън дебютира за България с 8 борби и 2 точки.

 

Утре във втория си мач националите ни ще се изравят срещу Чехия от 16:15 часа.


image0 (9K)